Samsonite

Ga je weleens op reis? Dan ken je het merk Samsonite vast ook. Samsonite is namelijk vooral bekend om zijn koffers en trolleys. Wat veel mensen echter niet weten, is dat Samsonite ook een collectie van rugzakken en laptoptassen aanbiedt. De naam Samsonite komt van de Bijbelse figuur Samson, die bekend stond om zijn kracht. Tegenwoordig is Samsonite een van de meest verkochte koffermerken ter wereld. Je zou de tassen ook eens moten proberen!

De drie beste Samsonite tassen

Samsonite tassen:Feiten en cijfers

Waarom moet je voor een Samsonite kiezen? Hieronder hebben we de tassen van Samsonite onder de loep genomen en beoordeeld. Om het makkelijker te maken hebben we het merk per eigenschap een cijfer gegeven:

Functionaliteit

Design

Stevigheid

Veiligheid

Keuze

Kies voor Samsonite als:

  • Je een echt kwaliteitsmerk wilt
  • Je houdt van een hoge functionaliteit
  • Je een super stevige tas wilt
  • Je vaak een laptop bij je hebt

Het geheim van Samsonite

Samsonite staat bekend als een zeer vooruitstrevend merk. Functionaliteit wordt gecombineerd met design. Hierdoor weet Samsonite altijd met unieke modellen en concepten te komen. Het merk daarnaast continu bezig met de verbetering van het merk: de tassen moeten nóg sterker worden en moeten nóg langer mee gaan.

De tassen van Samsonite worden dan ook uitvoerig getest in de laboratoria van het merk. Hier worden nieuwe materialen ontwikkeld en nieuwe kennis toegepast. Samsonite werkt daarnaast samen met gerenommeerde designers van over de hele wereld en won hier al vaak prestigieuze designprijzen mee.

De geschiedenis van Samsonite

Toen Samsonite in 1910 werd opgericht in Denver, was reizen alleen weggelegd voor de rijken. Hierdoor waren comfort en service erg belangrijk. De gebroeders Shwayder zagen dit in en startte de productie van houten koffers die mee werden genomen bij de steeds populairder wordende reizen die de rijken maakten. De koffers moesten innovatief en van een hoge kwaliteit zijn. Sindsdien heeft Samsonite zich in dit kader verder weten te ontwikkelen tot invloedrijk merk. De koffers werden zo succesvol, dat Samsonite de productielijn uitbreidde met sterke rugzak en laptoptassen.