Het merk Camelbak is ontstaan vanuit een menselijke behoefte: dorst. Toen sportliefhebber Michael Eidson mee deed aan een lange wielerwedstrijd op een snikhete dag, zag hij in dat het drinken van voldoende water een bepalende factor kon zijn in het winnen van de race. Doordat er op de route maar een paar bijvulpunten waren, bedacht hij een tas gevuld met water waaruit je al fietsend kon drinken. Het merk Camelbak was geboren. Dit outdoormerk staat bekend om zijn waterrugzakken. Dit is uitermate handig als je op reis gaat of een actieveling bent.

De drie beste Camelbak rugzakken

Camelbak tassen: Feiten en cijfers

Camelbak is een innovatief en sportief merk. Maar wat heeft het merk nog meer te bieden? Tas2Go zocht het voor je uit. Lees onderstaand de feiten en cijfers:

Functionaliteit

Design

Stevigheid

Veiligheid

Keuze

Kies voor Camelbak als:

  • Je 30 jaar fabrieksgarantie wilt
  • Je een compacte backpack wilt
  • Je van innovatie houdt
  • Je een waterreservoir wilt

Het geheim van Camelbak

Je zou zeggen dat het geheim van Camelbak vanzelfsprekend in het handige drinkmechanisme en waterreservoir zit. Maar de tassen van Camelbak zijn ook nog eens erg comfortabel tijdens het dragen en houden de rug goed recht. Hierdoor kan je eventuele klachten voorkomen. Ook is er rekening gehouden met de verschillen tussen man en vrouw. Het handige rugsysteem van Camelbak. Zelfs als je in de heetste jungle bent blijft je rug hierdoor droog en koel. Dit scheelt een hoop energie. Het handelsmerk van Camelbak is en blijft echter het waterreservoir. Van complete backpacks tot compacte lichtgewicht rugzakken. Camelbak is en blijft dé oplossing voor de avonturiers en de sportievelingen onder ons.

De geschiedenis van Camelbak

Camelbak werd in 1988 opgericht door Michael Eidson in het Amerikaanse Texas. Hij ging hiermee door met zijn revolutionaire idee om een waterreservoir in een tas te bouwen. Jeff Wemmer, een goede vriend van Eidson, was zo onder de indruk van Camelbak dat hij het nieuwe merk actief ging verkopen tijdens wielerwedstrijden. Door de jaren heen is Camelbak steeds groter geworden. De tassen zijn steeds geëvolueerd en verbeterd, met als resultaat de kwalitatieve rugzakken en tassen die Camelbak nu levert.