Converse

Je hebt ze vast weleens in de winkels zien liggen: de karakteristieke All Star van Converse. Converse introduceerde deze nog altijd hippe schoen al in 1917 en trok hier veel aandacht mee. Na een dipje in de jaren ’70 valt het merk tegenwoordig onder Nike. Hierdoor heeft Converse tegenwoordig ook tassen in zijn assortiment. Het merk focust zich op het maken van stoere, sportieve en hippe tassen voor de jeugd en dit gebeurt niet zonder succes: de tassen van Converse stijgen snel in populariteit.

De drie beste Converse rugzakken

Converse tassen: Feiten en cijfers

Wat zijn de kenmerken van een tas van Converse? Ligt de focus meer op functionaliteit, op design of misschien wel op beide. Tas2Go zocht het voor je uit:

Functionaliteit

Design

Stevigheid

Veiligheid

Keuze

Kies voor Converse als:

  • Je van klassiekers houdt
  • Je veel boeken mee wilt nemen
  • Toffe tassen bij je passen
  • Je veel keuze wilt hebben

Het geheim van Converse

Converse is sinds zijn oprichting in 1908 altijd verbonden geweest met sport. We kunnen hier dus spreken van een echt sportmerk. Dit is dan ook de kracht van Converse. De hippe, laagdrempelige design spreken veel mensen aan. Daarnaast zijn de tassen ook nog eens verassend betaalbaar en comfortabel om te dragen. De tassen van Converse zijn voornamelijk gemaakt van textiel, waardoor ze gewoon in de wasmachine kunnen. Handig! Ben je op zoek naar een praktische schooltas met een hip tintje? Dan is Converse jouw merk!

De geschiedenis van Converse

Converse werd in 1908 opgericht door Marquis Mills Converse. Het nieuwe, op het Amerikaanse vasteland gevestigde merk, legde de focus al snel op het maken van schoenen. In 1917 werd in samenwerking met de talentvolle basketballer Chuck Taylor de All Star definitief op de kaart gezet en als dé schoen van Converse gepresenteerd. De verkoop steeg enorm, tot er een dip kwam in de jaren ’70. Hier kwam Converse helaas niet meer uit en in 2001 volgde het faillissement. In 2003 kreeg het merk echter weer hoop. Nike zorgde voor een frisse en sterke doorstart en zette Converse weer in de markt. Dat is maar goed ook, want we zouden de All Star en de hippe tassen niet kunnen missen!