De tassen van Dakine vinden zijn oorsprong op het zonnige Hawaii, waar het merk door Rob Kaplan werd opgericht. Vanuit de stad Haiku won Dakine snel de populariteit van de lokale bevolking. Tegenwoordig is Dakine een echte outdoor-merk geworden met backpacks, rugzakken, stevige kleding en accessoires. Het merk valt vandaag de dag onder Billabong, een groot surfmerk. Dakine biedt mooie, kwalitatieve tassen aan, zoals de Dakine Split Roller en de Dakine Wonder.

De drie beste Dakine rugzakken

Dakine tassen: Feiten en cijfers

Kiezen voor een Dakine is kiezen voor kwaliteit en comfort. We hebben de tassen van Dakine voor je beoordeelt op een aantal belangrijke kenmerken:

Functionaliteit

Design

Stevigheid

Veiligheid

Keuze

Kies voor Dakine als:

  • Je van hip design houdt
  • Een tas wilt van goede kwaliteit
  • Niet te veel geld wilt uitgeven
  • Je de tas intensief gaat gebruiken

Het geheim van Dakine

De tassen van Dakine zijn bijzonder functioneel en zijn daarnaast verkrijgbaar in hippe designs. Ook past in de meeste tassen een laptop van 17, 15 of 13 inch. Dakine onderscheid zich tevens met diverse handige vakken waar je je spullen in kunt opbergen. Zo kan je al je boeken, je notitieblok en je pennen handig opbergen. Alle tassen van Dakine hebben een inhoud van 15 tot 30 liter. De combinatie van de verschillende functionaliteiten maken Dakine tassen uitermate geschikt voor dagelijks gebruik.

De geschiedenis van Dakine

Na de oprichting van Dakine op Hawaii in 1979 werden er met name windsurfproducten verkocht. Al snel kregen de voetbanden die Dakine maakte de reputatie onverwoestbaar te zijn. Sindsdien is Dakine veel meer producten gaan verkopen en ontwikkelen, waaronder rugzakken. Leuk weetje: De naam Dakine komt van het Hawaïaanse Da Kaain, wat “het beste” betekend.