Fjällräven

Fjällräven is en Zweeds outdoormerk. Toen Åke Nordin zijn inmiddels wereldberoemde houten rugzakkenframe – ja, je leest het goed – ontwikkelde was de fundering van dit coole Scandinavische merk gelegd. Sindsdien heeft het merk zich ontpopt tot hip rugzakkenmerk. Met name de Fjällräven Kånken kent internationale belangstelling. Fjällräven streeft daarnaast naar draagcomfort. Een gezonde rug is volgens het Zweedse merk heel wat waard. Fjällräven staat daarnaast bekend om zijn stevigheid en slijtvaste tassen. Zeker het kopen waard dus!

De drie beste Fjällräven rugzakken

Fjällräven tassen: Feiten en cijfers

Wat zijn de kenmerken en eigenschappen van een Fjällräven rugzak? Tas2Go zocht het voor je uit:

Functionaliteit

Design

Stevigheid

Veiligheid

Keuze

Kies voor Fjällräven als:

  • Je gaat voor Zweedse degelijkheid
  • Je wilt kiezen uit veel kleuren
  • Prima draagcomfort wilt
  • Een slijtvaste tas op je lijstje staat

Het geheim van Fjällräven

De inspiratie voor de bekende rugzakken van Fjällräven halen de ontwerpers uit de natuur. Dit wordt, in combinatie met duurzaamheid en draagcomfort altijd als basis voor een Fjällräven-tas gesteld. Over draagcomfort gesproken: ook dit is een essentieel onderdeel van het merk. In de jaren 70 bleek dat de Zweedse jeugd rugproblemen kreeg door schoudertassen die in deze tijd in de mode waren. Vaak waren deze tassen erg zwaar, waardoor er klachten ontstonden. Fjällräven speelde hier slim op in en ontwikkelde de Kånken. Deze rugzak was zo ontworpen dat de rug voortaan recht gehouden werd. Dit is tot op de dag van vandaag een succes en is ook doorgevoerd in de stijlvolle backpacks van Fjällräven.

De geschiedenis van Fjällräven

Fjällräven werd ruim 50 jaar geleden, in 1960 opgericht door de Zweed Åke Nordin. De inspiratie voor het merk kwamen zoals gezegd uit de natuur. In 1978 werd de basic schoolrugzak ontwikkeld, wat meteen een succes werd. Tegenwoordig is het assortiment een stuk groter en biedt Fjällräven verschillende soorten en maten tassen. Zo is de Kånken beschikbaar in verschillende formaten (Mini, Maxi, Laptop) en zijn er daarnaast diverse backpacks en laptoptassen om het assortiment uit te breiden.