The North Face is een merk dat gespecialiseerd is in producten die de meest extreme omstandigheden kunnen weerstaan. Hieronder vallen ook de rugzakken die door The North Face worden gemaakt. The North Face, dat in 1958 werd opgericht in het zonnige San Francisco, is al jaren populair op de markt. De tassen zien er stoer uit, zijn erg stevig en hebben een avontuurlijk tintje. The North Face maakt met name rugzakken, maar is ook vertegenwoordigd onder de grotere backpacks en weekendtassen.

De drie beste The North Face rugzakken

The North Face tassen: Feiten en cijfers

Laat het geen geheim zijn: de tassen van The North Face zijn gewoon goed. Het merk bestaat al lange tijd en heeft alle uitersten van de wereld gezien, van de oerwouden in Brazilië tot Mount Everest in Nepal. We hebben de belangrijkste eigenschappen van The North Face voor je op een rijtje gezet:

Functionaliteit

Design

Stevigheid

Veiligheid

Keuze

Kies voor The North Face als:

  • Je een praktische, toffe rugzak wilt
  • Veel te kiezen wilt hebben
  • Je vaak onderweg bent
  • Je een echte ontdekker bent

Het geheim van The North Face

Het motto van The North Face luidt: “Never stop exploring”. Dit staat dan ook altijd centraal bij de makers. Om dit motto te kunnen waarborgen is The North Face sinds 1958 continu in ontwikkeling geweest. De tassen zijn sindsdien dan ook steeds opnieuw uitgevonden. De rugzakken van The North Face zitten erg comfortabel, hebben vaak extra kliksystemen om te voorkomen dat de tas af kan vallen en is daarnaast gemaakt van het waterdichte materiaal Gore-Tex. Kortom: Als je voor The North Face kiest, hoef je je nooit meer zorgen te maken over je spullen. Deze zijn goed beschermd.

De geschiedenis van The North Face

The North Face werd in 1958 opgericht in San Francisco. Na een bergwandeling kregen Douglas Tompkins en Kenneth Klopp het idee om The North Face op te richten. Deze naam verwijst naar de noordelijke flank van een berg. Dit is de moeilijkste en koudste kant om te beklimmen. Het logo dat vandaag de dag aan het merk gekoppeld is, werd pas in 1971 ontworpen en verwijst naar Half Dome in Yosemite National Park. Deze plek is al sinds jaar en dag een icoon in de bergbeklimmerswereld.