Backpack inpakken: 10 handige tips | Tas2Go.nl

Alle merken

Onafhankelijke vergelijking

Altijd de beste deal

De laatste trends

Passie voor tassen

Backpack inpakken: 10 handige tips

Je staat op het punt om de reis van je leven te gaan maken. Natuurlijk heb je je goed voorbereid op dit avontuur en heb je een handige backpack gekocht om al je spullen straks makkelijk op je rug mee te kunnen nemen. Maar hoe pak je je backpack nou het beste in? In dit artikel geven we je tips en tricks over hoe je een backpack het best handigst mogelijk in kan pakken.

Tip 1: Maak een inpaklijst

Het is het makkelijkst om te beginnen met het bepalen wat je eigenlijk nodig hebt tijdens het maken van je reis. Ga je een paar maanden backpacken in Zuid Amerika? Dan heb je waarschijnlijk maar een dikke trui nodig voor die ene keer dat je in een kouder gebied bent. 

 

Ga je veel kamperen of trektochten maken? Je snapt natuurlijk dat je hierdoor dingen over het hoofd kan zien. Maak daarom gebruik van een inpaklijst. Hierop staan alle denkbare spullen die je mee zou kunnen nemen op reis. Bepaal wat je gaat doen en streep de spullen weg die je niet nodig hebt. Op deze manier heb je snel een overzicht met wat je allemaal mee moet nemen!

Tip 2: Neem niet te veel mee

Veel beginnende reizigers nemen te veel kleding mee. 7 t-shirts, 5 korte broeken, 3 lange broeken, 3 paar schoenen. Voorkom dat je te veel mee op reis neemt. Dit is allemaal extra gewicht en je hebt het gewoonweg niet nodig. Vergeet niet dat je op reis ook gewoon kan (laten) wassen als je kleding vies of bezweet is.

 

Onze tip: Neem niet meer mee dan wat je voor een week rondreizen nodig hebt. Hier zal je ons (en jezelf) straks dankbaar voor zijn.

Tip 3: Sorteer je spullen

Je kent de uitspraak wel: een goed begin is het halve werk. En dat is het ook! Zorg dat je alle spullen die je tijdens je reis mee wilt nemen van tevoren goed sorteert: t-shirts bij t-shirts, broeken bij broeken en sokken bij sokken. Hiermee creëer je overzicht voor jezelf en hoef je straks niet alles een voor een uit je backpack te halen!

Tip 4: Verdeel je bagage

Ga je met een vriend of vriendin op reis? Overleg dan van tevoren goed met elkaar over wie wat meeneemt. Hiermee voorkom je dat jullie spullen dubbel meenemen, want dat zou toch zonde zijn en ook nog eens erg vervelend voor je rug.

Tip 5: Koop sommige spullen ter plekke

Veel spullen hoef je niet per se mee te nemen in je backpack, maar kan je ook op de plaats van bestemming kopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan shampoo en handdoeken. Veel te zwaar en overal te koop!

Tip 6: Rol je kleding op

Je kan erg veel ruimte besparen als je je kleding oprolt in plaats van opvouwt. Je kan je bijvoorbeeld meerdere shirts tegelijkertijd oprollen als als geheel in je backpack stoppen.

 

Doe dit met al je spullen en je kan bijna het dubbele kwijt in je backpack.

Tip 7: Benut alle ruimte

En daarmee bedoelen we ook echt alle ruimte. Heb je schoenen in je backpack zitten? Zonde om de holle ruimte aan de binnenkant niet te benutten Stop hier bijvoorbeeld 4 tot 6 paar sokken in. Dat scheelt weer wat ruimte!

Tip 8: Stop zware spullen in het midden van je backpack

Dit is beter voor je rug. Veel backpacks bestaan uit drie los openritsbare delen: een bovenvak, een middenvak en een ondervak. Wanneer je spullen zoals opladers, je toilettas en andere zware dingen in het middenvak stopt, wordt je rug het minst belast en krijg je het minst snel last van klachten.

 

Ook is het hierbij natuurlijk belangrijk dat je je backpack goed hebt afgesteld. Wil je je zware spullen toch meer verdelen? Zorg dan dat deze dicht bij je rug zitten!

Tip 9: Weet waar je je spullen inpakt

Zorg dat je goed weet in wel deel van je backpack je welke spullen bewaart. Dit lijkt onhandig, maar zal je na een tijdje reizen goed van pas komen. Je weet zo namelijk precies waar je die ene oplader kan vinden als je hem nodig hebt!

Tip 10: Denk aan de volgorde van inpakken

Het is natuurlijk niet handig om de eerste dag van je avontuur meteen onderin je backpack te moeten graaien naar een shirtje of een poncho. Let daarom bij het inpakken van je backpacken op de volgorde waarin je spullen inpakt. 

 

Leg de dingen die je het minst nodig hebt onderin, en spullen die je vaak gebruikt of snel nodig zou kunnen hebben bovenop. Dit scheelt je een hoop tijd en moeite, waardoor je langer kan genieten van je reis!

Klaar om te gaan!

Zo, je backpack is nu helemaal ingepakt en je bent klaar om te gaan. Je zal merken dat als je eenmaal echt onderweg bent je steeds handiger wordt in het vinden van spullen, het in- en uitpakken en het meenemen van je backpack. Hopelijk is het door onze tips nóg een stukje makkelijker geworden. Succes!

 

Toch nog op zoek naar meer tips? Check dan dit handige filmpje van backpackeninazie.nl!

 

Tas2go
Login / Registreren is tijdelijk uitgeschakeld